понеділок, 17 вересня 2018 р.

Екологічна акція «Міжнародний день чистих берегів» (International Clean Beach Day)

Збереження і захист водних об’єктів та їх раціональне використання – одна з найважливіших проблем, яка потребує невідкладного вирішення. Щороку стан річок, озер і підземних вод в Україні погіршується. Причиною цього є ряд проблем: забруднення водойм викидами з підприємств, надмірне  використання природних ресурсів, замулення та заростання водойм.

Минулого тижня в Кіровоградській області була проведена масштабна екологічна акція «Міжнародний день чистих берегів» (International Clean Beach Day). В ній взяли участь учні, вихованці загальноосвітніх та позашкільних закладів освіти області. Акція проводилася з метою попередження забруднення побутовими відходами водних ресурсів нашої області.

Акція "Чисті береги" покликала і нас знову до води! Однак береги річки гуртківці "Юні охоронці природи" вже прибирали неодноразово, то тепер наш вибір зупинився на ставку. Хочемо зауважити, що сміття відпочиваючих
майже відсутнє, а от про рибалок таке не скажеш. А це дорослі люди! Порівняно з нашими попередніми акціями сміття у рази менше, що не може не радувати. А якби ще й любителі риби прибрали за собою, то для нас би роботи взагалі не лишилося! Чого ми і прагнемо!

Немає коментарів:

Дописати коментар